Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια», με πρωταγωνίστρια μια διεμφυλική αντιηρωίδα που βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο, μεταφέρεται στο θέατρο και παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Βαλαής. Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ο Ρώσος πιανίστας Γεβγκένι Κίσιν ανοίγει απόψε τη νέα σειρά ρεσιτάλ του Μεγάρου Μουσικής Piano Masters, με μια συναυλία που περιλαμβάνει έργα των Μπαχ, Τάουζιχ, Μπετόβεν και Σοπέν. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Στιβ Μακουίν παρουσιάζει από αύριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την εικαστική εγκατάσταση «End Credits», ένα φόρο τιμής στον Αφροαμερικανό τραγουδιστή, ηθοποιό, ακτιβιστή και αστέρα του φούτμπολ Πολ Ρόμπσον (1898-1976). Από τις 4 μ.μ., Συγγρού 107.

Το υπαρξιακό, ερωτικό, ψυχολογικό και οντολογικό θρίλερ «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσε παρουσιάζεται στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Παίζουν οι Αντώνης Μυριαγκός, Αλκηστις Πουλοπούλου και Χάρης Φραγκούλης. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Η Ελένη Βιτάλη ανεβαίνει στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Κολωνού για μια συναυλία με αγαπημένες επιτυχίες της αλλά και νέα τραγούδια από τις συνεργασίες της με τον Τάκη Σούκα και τον Σταμάτη Κραουνάκη. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.

Η παράσταση «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιόλα», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Χριστόφορου Αντωνιάδη, παρουσιάζεται από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στη βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα. Στις 9 μ.μ., Δημοκρατίας 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή