Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Εικόνες του Φρεντ Μπουασονά από την Αίγυπτο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα, καθώς και μια εμβληματική αποτύπωση του Παρθενώνα, περιλαμβάνει η έκθεση «Fred Boissonnas: Με τη σχεδία του Οδυσσέα», που εγκαινιάζεται αύριο στην Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Photobiennale 2021. Από τις 9 π.μ., Εγνατία 109.
Ο Βρετανός Sting ανεβαίνει σήμερα και αύριο στη σκηνή του Ηρωδείου, για μια συναυλία με μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και με αγαπημένα κομμάτια από την περίοδο των The Police. Συμμετέχει ο Τζο Σάμνερ. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Η Εδρα Ελληνικών Σπουδών «Γιώργος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση «Ο Γιώργος Σεφέρης ανάμεσα στους ασφόδελους», με ομιλητή τον καθηγητή Παναγιώτη Ροϊλό και ανάγνωση ποιημάτων από καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος. Στις 11 μ.μ. στο moderngreek.classics.fas.harvard.edu.
Στο πλαίσιο του κύκλου Piano Masters του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο πρωτοπόρος πιανίστας Ιβο Πογκορέλιτς παρουσιάζει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα του Φρεντερίκ Σοπέν. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.
Θέτοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους να εννοήσει κανείς την πάλη και τη σύγκρουση, η χορογράφος Αναστασία Βαλσαμάκη παρουσιάζει από σήμερα μέχρι τις 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ροές, το νέο της έργο με τίτλο «W REST LING». Στις 9 μ.μ., Ιάκχου 16.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του ολοκληρώνουν στο Θέατρο Αλσος τη φετινή «Ταράτσα του Φοίβου», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με καλεσμένους-έκπληξη. Στις 8.45 μ.μ., Ευελπίδων 4.