Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση της Δάφνης Αγγελίδου «Γεωγραφία της νύχτας» με 47 ζωγραφικά έργα και 11 ψηφιδωτά που απεικονίζουν φωτισμένες νυχτερινές όψεις καφενείων, προσόψεις σπιτιών και μεμονωμένες ή ζευγαρωμένες φιγούρες σε φυσικό χώρο, παρουσιάζεται στην γκαλερί «Ευριπίδης» Από τις 11 πμ., Ηρακλείτου 10.

Από πού αντλεί την αδάμαστη περιέργειά του; Τι ψάχνει με τις ερωτήσεις του, που όταν απαντηθούν γεννούν άλλες ερωτήσεις; Hταν κωμικός ή τραγικός ήρωας; Η φιλοσοφία χωρίς την ακαδημαϊκή της στείρωση, η φιλοσοφία ως περιπέτεια που δίνει το μέτρο της αξίας του βίου, όπως ο έρωτας και ο θάνατος. Στη σειρά διαλέξεων του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Σωκράτη, που συνεχίζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στο Iδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Είτε ζωντανά στο αμφιθέατρο του ιδρύματος (Μέρλιν και Βασ. Σοφίας) είτε διαδικτυακά. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

Το βιβλίο της Eλενας Χουζούρη «Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Μια παλιά ιστορία»παρουσιάζεται από τον Ιανό και τις εκδόσεις Πατάκη. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Στις 7.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Το «Σχολείον των ντελικάτων εραστών» ένα έργο με κείμενα του Ρήγα Βελεστινλή, διαβασμένα μέσα από την ποίηση του Γιώργου Βέλτσου και με τη μουσική του Γιώργου Χατζημιχελάκη, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Σκηνοθετική επιμέλεια: Μάνια Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μυρτώ Ρήγου και Κώστας Βασαρδάνης. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η κωμωδία του Λούκας Ναθ «Το κουκλόσπιτο – Μέρος δεύτερο»ανεβαίνει στο θέατρο Aνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Ερμηνεύουν οι Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ντίνα Μιχαηλίδου και Δήμητρα Βήττα. Στις 8.30 μ.μ., Κηφισίας 14.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή