Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετρακόσια είκοσι έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, που διερευνούν πώς η έννοια της ανθρώπινης επαφής έχει επαναπροσδιοριστεί, παρουσιάζει το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, που πραγματοποιείται στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας. Από τις 9 πμ., Κυρρήστου 8.

Η δεύτερη ατομική έκθεση του Νίκου Γιαμπάνη, με τίτλο «ybrids» αποτελούμενη από γλυπτά και φωτογραφίες που αποτυπώνουν μια μελλοντολογική συνύπαρξη του βιολογικού και του συνθετικού στοιχείου, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Καππάτος. Στις 7 μ.μ., Αθηνάς 12.

Βασισμένη στην παραλογή «Του νεκρού αδελφού» η παράσταση «Απέθαντο» που συνδυάζει το θέατρο, τη σύγχρονη κινησιολογία, τη μουσική, τα new media, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη. Στις 9 μ.μ., Ευμολπιδών 41.

Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Μίλτος Πασχαλίδης ενώνουν τις φωνές τους στο Ηρώδειο για μια συναυλία με αφετηρία τη βυζαντινοπρεπή μουσική της Κρήτης και το αποτύπωμά της στο σήμερα. Συμμετέχουν ο Oμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Μαρία Τζομπανάκη. Στις 8.30 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το θεατρικό έργο «Αξύριστα πηγούνια»του Γιάννη Τσίρου παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος και Μαρία-Νεφέλη Δούκα. Στις 8 μ.μ., Αμερικής 10.

Ο Γιώργος Ρους ανεβαίνει με την κιθάρα του στη σκηνή του Faust για μια συναυλία με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και με πολλές μουσικές εκπλήξεις. Στις 9 μ.μ., Αθηναΐδος 12 και Καλαμιώτου 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή