Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά «Ενα σκοτεινό δωμάτιο. 1967-1974» παρουσιάζουν τη Δευτέρα διαδικτυακά τα καταστήματα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία, που καθόρισε την ιστορική πορεία της χώρας μας. Περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι πολιτικοί επιστήμονες Βασιλική Γεωργιάδου, Ηλίας Νικολακόπουλος, ο ιστορικός Ευάνθης Χατζηβασιλείου και ο συγγραφέας. Παρεμβαίνει διαδικτυακά ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ. Συντονίζουν οι Μαργαρίτα Πουρνάρα και Παύλος Τσίμας. Στη σελίδα του Public στο Facebook, στις 8.30 μ.μ. facebook.com/public.gr.

Βασισμένη στο ομώνυμο πεζογράφημα του Δημητρίου Βικέλα, η παράσταση «Λουκής Λάρας» ανεβαίνει έως τις 28/10 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη και με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Μαυροματάκη. Στις 9.30 μ.μ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

Τις πολιτικές διαστάσεις των ατομικών και συλλογικών παρεμβάσεων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και τα κίνητρα πρακτικών όπως η ρευματοκλοπή, προσεγγίζει με τη βοήθεια των εργαλείων του ντοκιμαντέρ η εγκατάσταση «ounter(-)»του Μιχαήλάγγελου Βλάσση Ζιάκα, που παρουσιάζεται στο Enterprise Projects. Από τις 6 μ.μ. Χαλκηδόνος 56-58

Ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει απόψε και κάθε Σάββατο του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στη σκηνή του «Ορφέα» Στις 9 μ.μ. Φωκίωνος Νέγρη 25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή