Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Τις τέσσερις συμφωνίες του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γιοχάνες Μπραμς θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, η ιστορική γερμανική ορχήστρα Staatskapelle Berlin υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο αριστούργημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που διασκεύασαν για το θέατρο οι Μέριλιν Κάμπελ και Κερτ Κολούμπους, η παράσταση «Εγκλημα και τιμωρία» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Ολιας Λαζαρίδου. Παίζουν οι Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας και Χριστίνα Τασκασαπίδου. Στις 7.30 μ.μ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζουν την έκθεση ΓΑΚ-ART: «Αφηγήσεις & Αναγνώσεις», με έργα 29 καλλιτεχνών που εμπνέονται από την «ανάγνωση» αρχειακών τεκμηρίων τα οποία σκιαγραφούν σημαντικά γεγονότα ή προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης. Από τις 12 το μεσημέρι. Μασσαλίας 22.

Εργα που κινούνται στο πλαίσιο μιας αφηρημένης αναπαράστασης περιλαμβάνει η ατομική έκθεση της Λένας Καζιάνη με τίτλο «Αναδύσεις», που φιλοξενείται έως τις 4 Δεκεμβρίου στην γκαλερί «Αστρολάβος-Δεξαμενή». Από τις 12 το μεσημέρι. Ξανθίππου 11.

Ο μονόλογος του Κρίστοφερ Χάμπτον «Μια Γερμανίδα γραμματέας» παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και με την ερμηνεία της Ρένης Πιττακή. Στις 7 μ.μ. Παπαδιαμαντοπούλου 4.

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στους Beatles, με κοστούμια εποχής και αρχειακό οπτικό υλικό, παρουσιάζει απόψε στο Christmas Theater η Backbeat Beatles Tribute Band. Στις 8.30 μ.μ. Βεΐκου 137.

Τις τέσσερις συμφωνίες του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γιοχάνες Μπραμς θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, η ιστορική γερμανική ορχήστρα Staatskapelle Berlin υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή