Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το υλικό της αιωνιότητας, το μάρμαρο, αλλά και με την ανάγκη του ανθρώπου να αφήσει το αποτύπωμά του στον κόσμο καταπιάνεται η διεθνής ομάδα χορού RootlessRoot στη νέα της παράσταση, «Stones & Bones», που παρουσιάζεται από αύριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 8.30 μ.μ. Λ. Συγγρού 107.

Η ατομική έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου με τίτλο «Inferno-Purgatorio-Paradiso» φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στην γκαλερί «7». Από τις 11 π.μ. Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Λουίς Σεπούλβεδα, η παράσταση «Eνας σκύλος που τον έλεγαν πιστό», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, ανεβαίνει στο θέατρο Aλφα. Στις 9 μ.μ. Πατησίων 37.

Η ομαδική έκθεση «Ελληνική Επανάσταση: 200 χρόνια μετά», με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που επικεντρώνονται σε έννοιες όπως η Ιστορία, η μνήμη, η εθνική ταυτότητα, η ελληνικότητα και το νόημά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα, εγκαινιάζεται σήμερα στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από τις 6 μ.μ. Πειραιώς 206.

Η θεατρική παράσταση «Το κουδούνι», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αλεξίου, ανεβαίνει στο θέατρο Μεταξουργείο. Στις 9 μ.μ. Ακαδήμου 14.

Το βιβλίο των Πηγής και Παναγιώτη Μπελώνη «Ηράκλειον. SOS Βυθιζόμεθα. Η μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος από το ναυάγιο της Φαλκονέρας» (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Στις 7.30 μ.μ. Σταδίου 24.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή