ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

i-politistiki-atzenta-tis-tritis-561567388

Με το υλικό της αιωνιότητας, το μάρμαρο, αλλά και με την ανάγκη του ανθρώπου να αφήσει το αποτύπωμά του στον κόσμο καταπιάνεται η διεθνής ομάδα χορού RootlessRoot στη νέα της παράσταση, «Stones & Bones», που παρουσιάζεται από αύριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 8.30 μ.μ. Λ. Συγγρού 107.

Η ατομική έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου με τίτλο «Inferno-Purgatorio-Paradiso» φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στην γκαλερί «7». Από τις 11 π.μ. Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Λουίς Σεπούλβεδα, η παράσταση «Eνας σκύλος που τον έλεγαν πιστό», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, ανεβαίνει στο θέατρο Aλφα. Στις 9 μ.μ. Πατησίων 37.

Η ομαδική έκθεση «Ελληνική Επανάσταση: 200 χρόνια μετά», με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που επικεντρώνονται σε έννοιες όπως η Ιστορία, η μνήμη, η εθνική ταυτότητα, η ελληνικότητα και το νόημά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα, εγκαινιάζεται σήμερα στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από τις 6 μ.μ. Πειραιώς 206.

Η θεατρική παράσταση «Το κουδούνι», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αλεξίου, ανεβαίνει στο θέατρο Μεταξουργείο. Στις 9 μ.μ. Ακαδήμου 14.

Το βιβλίο των Πηγής και Παναγιώτη Μπελώνη «Ηράκλειον. SOS Βυθιζόμεθα. Η μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος από το ναυάγιο της Φαλκονέρας» (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Στις 7.30 μ.μ. Σταδίου 24.