Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, κάνει πρεμιέρα απόψε στο Σύγχρονο Θέατρο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, κάνει πρεμιέρα απόψε στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Παίζουν οι Δημήτρης Καταλειφός, Αρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας. Στις 9.15 μ.μ., Ευμολπιδών 43-45.

Ρεμπέτικα τραγούδια που είχαν δισκογραφηθεί και παρουσιαστεί ζωντανά μόνο στην Αμερική από Ελληνες μετανάστες μουσικούς, σχεδόν έναν αιώνα πριν, ερμηνεύει απόψε ο Δημήτρης Μυστακίδης στη μουσική παράσταση «Amerika», στο ΙΛΙΟΝ Plus. Στις 10 μ.μ., Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17.

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με μέλη από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Συρία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιράκ, πραγματοποιεί τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια συναυλία με τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μεσογείου, αλλά και με συνθέσεις των μελών της. Στις 8.30 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η τραγωδία, οι αρχαίοι Ελληνες κι εμείς» (εκδ. Πατάκη) παρουσιάζει τη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ο καθηγητής Φιλοσοφίας Σάιμον Κρίτσλεϊ. Θα μιλήσουν ο Χάρης Βλαβιανός, ο Γιάννης Δούκας και ο συγγραφέας. Στις 7 μ.μ., Σκουφά 64.

Η μουσικοθεατρική παράσταση των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου «Κοινή ησυχία» επιστρέφει σήμερα και αύριο στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Στις 9.30 μ.μ. (Σάββατο) και στις 7.30 μ.μ. (Κυριακή), Ιπποκράτους 7.

Συνεχίζοντας την περιπλάνησή της στο έργο του Διονυσίου Σολωμού, η Εταιρεία Θεάτρου Αλκη παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο θέατρο Φούρνος, την παράσταση «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων». Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Ο θεατρικός μονόλογος «Football» του Θανάση Τριαρίδη ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο θέατρο Αβατον, σε σκηνοθεσία Ολιας Πανίδου. Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Σταµούλη. Στις 9 μ.μ. (Σάββατο) και στις 7.30 μ.μ. (Κυριακή), Ευπατριδών 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή