Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιορκία και έξοδο του Μεσολογγίου, ιδωμένη από γυναικεία σκοπιά, επιχειρεί να αποδώσει το μουσικoποιητικό έργο «Μάρθα: μια ιστορία από το Μεσολόγγι», του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, σε λιμπρέτο του Διονύση Καψάλη, που κάνει πρεμιέρα σήμερα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Λεπτομέρειες στο nationalopera.gr/GNOTV.

Θρησκευτικά και κοσμικά έργα από Ελληνες συνθέτες του 15ου και 16ου αιώνα, αλλά και από Δυτικούς που έζησαν στην Κρήτη, στην Κύπρο και αλλού ερμηνεύει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής το σύνολο «Ex Silentio». Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Δέκα χρόνια από τότε που συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό, η «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στο Θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Δερμιτζάκη. Παίζει η Κίττυ Παϊταζόγλου. Στις 9 μ.μ., Αλεξάνδρας 74.

Βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο του Λίνου Κόκκοτου και του Φώντα Λάδη, η μουσική παράσταση «Το ποτάμι» παρουσιάζεται στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας και Σοφία Παπάζογλου. Αφηγητής ο Κώστας Καστανάς. Στις 8 μ.μ., Πλατεία Καρύτση 8.

Το θεατρικό έργο «Knock» της Μέγκαν Τζένκινς, μια σκοτεινή και χιουμοριστική ματιά στη διαδικασία της θεατρικής πρόβας και τις δοκιμασίες των ανθρωπίνων σχέσεων, παρουσιάζεται στο θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Ντίνου Ψυχογιού. Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα» (εκδ. Ψυχογιός), στο Public Συντάγματος. Θα μιλήσει η ποιήτρια Αννα Αφεντουλίδου. Συμμετέχουν η ηθοποιός Ιωάννα Παπακωνσταντίνου και ο κιθαρίστας Χάρης Μιχαηλίδης. Στις 8.30 μ.μ., Καραγεώργη Σερβίας 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή