ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Ενα έργο του Πέτερ Βάις και συγκεκριμένα τη «Δολοφονία του Μαρά» ανεβάζει για πρώτη φορά στις σκηνές του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η μετάφραση είναι του Μάριου Πλωρίτη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κοραής Δαμάτης. Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη. Στις 9 μ.μ., Εθνικής Αμύνης 2.

Η μουσικοθεατρική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη «Ομορφη Πόλη» επιστρέφει σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Συμμετέχουν οι Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Καζάκος, Λήδα Πρωτοψάλτη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

Μια βραδιά ανάγνωσης πεζών και ποιητικών κειμένων διοργανώνουν στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών του Περάματος, με αφορμή την έκθεση «Πράσινο Πέρα(σ)μα», η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο Δήμος Περάματος και ο οργανισμός «Sharing Perama». Στις 7 μ.μ., Λ. Δημοκρατίας και Μ. Κιουρί.

Παράταση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου παίρνει το «Ζωγραφικό αφιέρωμα για την Παλιγγενεσία» της Αννας Φιλίνη που παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και περιλαμβάνει δώδεκα συνθέσεις εμπνευσμένες από την Ελληνική Επανάσταση. Από τις 6 μ.μ., Πειραιώς 206.

Το Half Note Jazz Club ξεκινάει τη σεζόν με μια σειρά συναυλιών που βρίσκουν επί σκηνής την Αμερικανίδα ερμηνεύτρια της κλασικής σόουλ, ντίσκο και χάουζ μουσικής Γκιζέλ Τζάκσον και τον Αυστριακό οργανίστα Ράφαελ Ρέσνιχ. Στις 10 μ.μ., Τριβωνιανού 17.

Η έκθεση «Με τα φτερά του μύθου και της πίστης», με ζωγραφικά έργα και γλυπτά της Αφροδίτης Παπαδουλή, φιλοξενείται έως τις 30 Νοεμβρίου στον χώρο Elephant Design. Από τις 11 π.μ., Τατοΐου 134.