Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον βιολονίστα Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (φωτ.), παρουσιάζοντας ξεχωριστά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος «Προσφορά μουσικής και μουσική προσφορά». Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Λεωνίδας Καβάκος. Αύριο στις 8.30 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1.

Την πρώτη ατομική έκθεση της Καρολίνας Κρασούλη στην Ελλάδα, με τίτλο «Υπόσχεση», παρουσιάζει ο ΟΠΑΝΔΑ στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.  Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας. Εως 23/1.

«Μακμπέθ» ανεβάζει η ομάδα «Εν τω άμα» σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Πρωταγωνιστούν ο Θάνος Τοκάκης, η Εύη Σαουλίδου κ.ά. Στις 8.30 μ.μ., Πεσμαζόγλου 5.

Συνεχίζεται στην Γκαλερί Σκουφά η ζωγραφική έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου. Εκτίθενται πρόσφατα έργα με λάδι μεγάλων διαστάσεων και μικρές ακουαρέλες από τα σημειωματάρια της ζωγράφου. Εως 14/12, Σκουφά 4.

Η παράσταση «Mojo Risin» του Δημήτρη Τσιάμη, από την ομάδα Per Theater Performance, εμπνέεται από το ομότιτλο τραγούδι του Τζιμ Μόρισον, την προσωπική του μυθολογία και καταδύεται στον μυστικιστικό κόσμο του σαμανισμού. Αύριο και μεθαύριο, στις 9 μ.μ., Bios, Πειραιώς 84.

Τη ∆ευτέρα 29/11 παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Τάκη Αναστόπουλου, με τίτλο «Η καρδιά της Ευρώπης», από τις εκδόσεις της Εστίας και το Ιδρυμα Θεοχαράκη. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και οι ακαδημαϊκοί Σωτήρης Ντάλης και Νίκος Ε. Καραπιδάκης. Εναρξη στις 6.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή