Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο έργο του χορογράφου και χορευτή Δημήτρη Μυτιληναίου με τίτλο «Inseqs», μια επανεξέταση του χορευτικού σώματος και των βλεμμάτων που προκαλεί, παρουσιάζεται έως τις 4 Δεκεμβρίου σε έναν πρώην εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων στο Κουκάκι. Στις 9 μ.μ. Φαλήρου 97.

Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Εντγκαρ Αλαν Πόε, η παράσταση «Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ» ανεβαίνει στο θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Μαύρου. Στις 9.15 μ.μ. Αγ. Μελετίου 25.

Τη «Δεύτερη σονάτα για δύο πιάνα» του Κλοντ Μπολίνγκ σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, καθώς και έργα των Κιθ Τζάρετ, Ρίτσαρντ Μπένετ και Τζορτζ Γκέρσουιν, ερμηνεύουν οι πιανίστες Χρήστος Παπαγεωργίου και Αναστάσιος Παππάς στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου εγκαινιάζει την έκθεση «Αναζητώντας την Αθανασία – Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου», που εκτείνεται από την αρχαιότητα και την επικράτηση του χριστιανισμού μέχρι το μπαρόκ, τη Γαλλική Επανάσταση και τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα. Από τις 10 π.μ. Βασ. Κωνσταντίνου 50.

Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «8 γυναίκες» ανεβαίνει από σήμερα στο θέατρο Αλίκη, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Στις 8 μ.μ. Αμερικής 10.

Η ομαδική έκθεση «Trials & Errors», που διερευνά τις αισθητικές και κοινωνικές επιρροές της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή εμπειρία και στην τέχνη, παρουσιάζεται στο Ρομάντσο. Από τις 5 μ.μ. Αναξαγόρα 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή