Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη «Η Φόνισσα» παρουσιάζεται την Κυριακή στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Την ορχήστρα διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ευκλείδης. Πρωταγωνιστεί η μεσόφωνος Μαίρη-Ελεν Νέζη. Στις 6.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Φραντς Σούμπερτ ερμηνεύουν απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ο βαρύτονος Ματίας Γκέρνε και ο πιανίστας και μαέστρος Κρίστοφ Eσενμπαχ. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Το «Αγόρι στο θεωρείο», το βραβευμένο μυθιστόρημα για παιδιά της Αγγελικής Δαρλάση, ανεβαίνει από σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε διασκευή της Aνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Στις 4.30 μ.μ. (Κυριακή στις 11 π.μ.), Αγ. Κωνσταντίνου 22-24.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, με τίτλο «Δεν υπάρχει ιστορία, μόνον τα μυστικά των χρωμάτων», εγκαινιάζεται σήμερα στην Chili Art Gallery. Από τις 3 μ.μ., Δημοφώντος 13-15.

Το ιστορικό γεγονός του ταξιδιού του «Ματαρόα», το 1945, προσεγγίζει μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών του η παράσταση «Ματαρόα, πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στον χώρο «Κάμιρος». Στις 9 μ.μ., Ιθάκης 32.

Εργα ζωγραφικής, χαρακτικής και σχεδίου, που φιλοτέχνησαν η Βασιλική Ηλιακοπούλου και η Βασιλική Κολιπέτσα, αντλώντας έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνει η έκθεση του Δήμου Ηλιούπολης, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης. Στις 6 μ.μ., λεωφ. Ειρήνης 14-16.

Οι Θραξ Πανκc ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin 205 για μια συναυλία που συνδυάζει την ηλεκτρική κιθάρα με την γκάιντα και το νταούλι. Στις 8.30 μ.μ., Λιοσίων 205.

​​​​​​Ο μονόλογος «Girls & Boys» του Ντένις Κέλι, με θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Αννας-Μαρίας Στεφαδούρου. Ερμηνεύει η Δώρα Παρδάλη. Στις 8.30 μ.μ., Ευμολπιδών 41.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή