Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γκαλερί Atopos εγκαινιάζει το δεύτερο μέρος της φυσικής έκθεσης του πρότζεκτ #RevoltingBodies. Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών της ελληνικής Επανάστασης, ο εικαστικός, ιστορικός και ερευνητής Αλέξης Φιδετζής επιμελείται τη «συνδιαλλαγή» 23 καλλιτεχνών πάνω στο θέμα της εξέγερσης. Από τις 4 μ.μ., κράτηση στο 210-88.38.151, Σαλαμίνος 72.

Οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη επιστρέφουν από απόψε (8.30 μ.μ.) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Η παράσταση του 2017 έρχεται ξανά 8-12/12, προκειμένου να μιλήσει για θεούς και θνητούς στο πλαίσιο του παράξενου έτους 2021, Συγγρού 107.

Ο πιανίστας και συνθέτης Δημήτρης Καλαντζής και το κουιντέτο του παρουσιάζει μια νέα τζαζ πρόταση – άποψη βασισμένη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, στο Half Note, Τριβωνιανού 17, στις 10 μ.μ.

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και τα Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μπένη Νάταν με τίτλο «Το μέλλον του ήταν στο παρελθόν του», ένα μυθιστορηματικό χρονικό που αφηγείται την ιστορία του Μωύς, ενός Ελληνα Εβραίου από τη Θεσσαλονίκη, που επέστρεψε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ξανάστησε τη ζωή του από την αρχή. Για το βιβλίο μιλούν οι συγγραφείς Χρήστος Λάζος, Μαριαλένα Σπυροπούλου και Ελενα Χουζούρη. Στις 8.30 μ.μ., Καραγιώργη Σερβίας 1.

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου πρωτοπόρου της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, Ανέστη Λογοθέτη με μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή