Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη, η παράσταση «Αιολική Γη» παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Παίζουν οι Αλίκη Αλεξανδράκη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.ά. Στις 7 μ.μ., Πανεπιστημίου 48.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater για μια συναυλία με αγαπημένες μουσικές στιγμές του, όπως εκείνες που ακούστηκαν στις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα ή που ντύθηκαν με ελληνικό –και όχι μόνο– στίχο. Στις 9 μ.μ., Βεΐκου 137.

Ο Ιανός και οι εκδόσεις Στερέωμα παρουσιάζουν το πολιτικό κόμικ του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, «Αποτυπώματα, 1967-1975», που επανακυκλοφορεί 44 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση. Θα μιλήσουν οι Γιάννης Κουκουλάς και Γιάννης Μπασκόζος. Στις 7.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Η έκθεση χαρακτικής «Dans les jardins obscurs» της Βανέσσας Τουζλούκωφ, με έργα που προσεγγίζουν τον αρχετυπικό κήπο και τις αντιθέσεις του, φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο «Εκτός» της Eνωσης Ελλήνων Χαρακτών. Από τις 6 μ.μ., Δροσοπούλου 17Α.

Η νέα παράσταση χορού και περφόρμανς της Βάσως Γιαννακοπούλου, με τίτλο «Flutter», παρουσιάζεται στο Bios, με ερμηνευτή τον Νώντα Δαμόπουλο. Στις 9.30 μ.μ., Πειραιώς 84.

Τρία κεραμικά πιάτα και τρία μπολ ζωγραφισμένα από τον Γιάννη Μόραλη στη δεκαετία του ’60, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ανώνυμη Αγγειοπλαστική Εταιρεία «Κεραμεικός», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Iδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Από τις 10 π.μ., Ερατοσθένους 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή