Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Ενα κράμα από μουσικές της διεθνούς τζαζ και ροκ σκηνής, των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας παρουσιάζουν στον Σταυρό του Νότου η Αγγελική Τουμπανάκη και οι συνεργάτες της.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτελικούς χάρτες, πολύτιμους άτλαντες, γεωγραφικές εκδόσεις και άλλα σπάνια έργα περιλαμβάνει η έκθεση «Η γένεση του ελληνικού κράτους. Χαρτογραφία και Ιστορία, 1770-1838» του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης που εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου. Στις 8 μ.μ., Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου.

Με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στον ρόλο του Μπερανζέ επιστρέφει στο Θέατρο Κιβωτός ο «Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν ακόμα οι Στέλιος Ιακωβίδης, Αναστασία Στυλιανίδη, Ροζαμάλια Κυρίου κ.ά. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 115.

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το βιβλίο της Νάντιας Γεωργακοπούλου «Επιστροφή στη νέα Αθήνα. Κτίρια, πρόσωπα και διαδρομές από τον 19ο αιώνα». Μιλούν οι Νίκος Βατόπουλος, Βαγγέλης Κούμπουλης και Αλέξανδρος Μιστριώτης. Στις 7 μ.μ., πλ. Καρύτση 8.

Ενα κράμα από μουσικές της διεθνούς τζαζ και ροκ σκηνής, των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας παρουσιάζουν στον Σταυρό του Νότου η Αγγελική Τουμπανάκη και οι συνεργάτες της. Συμμετέχει ο Δημήτρης Μυστακίδης. Στις 9 μ.μ., Θαρύπου 35.

Το έργο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο «Ολο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» ανεβαίνει στο Θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. Παίζουν οι Ηρα Δαμίγου, Στυλιανή Κλείδωνα και Ελένη Φαλατάκη. Στις 9.15 μ.μ., Αγ. Μελετίου 25.

Αφιερωμένη στα χρόνια της εμφάνισης και καθιέρωσης της αφαίρεσης στην ελληνική τέχνη, η ομαδική έκθεση «Μια ιδιαίτερη όψη της αφαίρεσης, δεκαετίες ’50-60», παρουσιάζεται στην γκαλερί Ερση. Από τις 11 π.μ., Κλεομένους 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή