Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει από σήμερα το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε νέα χορογραφία του διευθυντή του, Κωνσταντίνου Ρήγου, και σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Στις 7.30 μ.μ. (Κυριακή 6.30 μ.μ.), Συγγρού 364. 

Νέους τίτλους, γιορτινές προσφορές, δώρα και εκπτώσεις έως 70% περιλαμβάνει το μπαζάρ των εκδόσεων Καπόν που ξεκινάει σήμερα στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ και στο kaponeditions.com και διαρκεί έως τη Δευτέρα. Από τις 9 π.μ., Πλουτάρχου 22. 

Την Ενάτη του Μπετόβεν παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Σολίστ, οι Ελένη Καλένος, Μπάρμπαρα Κόσελ, Μάριο Τζεφίρι, Δημήτρης Τηλιακός. Διευθύνει ο Μίχαελ Κίτσον. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Δέκα χρόνια μετά την έκθεση «Doric/Δωρικός Ρυθμός», την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου του Σον Σκάλι, του σημαντικότερου ίσως εκπροσώπου της αφαιρετικής ζωγραφικής σήμερα, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την αναδρομική του έκθεση «Επιβάτης». Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 138.

Το θεατρικό έργο «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Γκιγιέρμο Καλντερόν ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου. Παίζουν οι Νατάσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και Αγγελική Πασπαλιάρη. Στις 8.30 μ.μ., Ευμολπιδών 13. 

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για μια σειρά εμφανίσεων με τα αγαπημένα τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού δημιουργού. Στις 10.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή