Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικαστική εγκατάσταση της Ρένας Παπασπύρου, «Βρυάξιδος 11 και Ασπασίας», η ανασύσταση ενός τοίχου από μια κατεδαφισμένη κατοικία στο Παγκράτι, που καλεί το κοινό να ενεργοποιήσει την ιστορία του, παρουσιάζεται στο ισόγειο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 7 μ.μ., Συγγρού 107.

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Αντόνιο ή το μήνυμα» ανεβαίνει από την Κυριακή στον πολυχώρο String Theory (Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ), σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Παίζουν οι Γιώτα Αργυροπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Ντένης Μακρής κ.ά. Στις 6 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ., Κορυτσάς 39.

Η Philip Glass Ensemble, η πειραματική ορχήστρα που δημιούργησε ο Φίλιπ Γκλας για να ερμηνεύει τα έργα του κατ’ αποκλειστικότητα, έρχεται τη Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ένα μουσικό ταξίδι στο ιδιαίτερο σύμπαν του δημιουργού. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Με τίτλο εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν και με έργα που αποτυπώνουν τη νοσταλγία για τις παλιές «ένδοξες» ημέρες, όπως τις αντιλαμβάνεται ο κάθε καλλιτέχνης, η ομαδική έκθεση «Glory Days» εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Σκουφά. Στις 12 το μεσημέρι, Σκουφά 4.

Μια μουσική παράσταση στηριγμένη σε αγαπημένα και σε πρόσφατα τραγούδια του, αλλά και σε συνδυασμούς εμβληματικών ελληνικών και ξένων κομματιών, παρουσιάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάθε Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Στις 11.15 μ.μ., Συγγρού 143.

Η Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει από σήμερα στο θέατρο Αβατον το έργο της Αρουντάτι Ρόι «Το υπουργείο της υπέρτατης ευτυχίας», σε σκηνοθεσία Ελλης Μερκούρη. Παίζουν οι Ολγα Δαλέκου, Μαρία Ρίκκου, Τσαμπίκα Φεσάκη και η σκηνοθέτις. Στις 9 μ.μ. (Κυριακές 7 μ.μ.), Ευπατριδών 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή