Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα παλαιότερων και καταξιωμένων καλλιτεχνών που συνδιαλέγονται με τις δημιουργίες σύγχρονων σημαντικών εικαστικών περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Highlights ’21-’22» που παρουσιάζεται στην γκαλερί «Αστρολάβος-Δεξαμενή». Από τις 12 το μεσημέρι, Ξανθίππου 11.

Σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Παλούμπη, το «Πάρτι γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ συνεχίζει τις παραστάσεις του στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Παίζουν οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλκηστις Ζιρώ, Φώτης Θωμαΐδης, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Στεφόπουλος και Αθηνά Τσιλύρα. Στις 7 μ.μ., Πειραιώς 206.

Το «μικρό μιούζικαλ» για παιδιά και νέους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αμπαζής. Στις 11 π.μ. και στις 6.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Εντεχνα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά ερμηνεύουν απόψε, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, η Ιουλία Καραπατάκη και οι συνεργάτες της. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα Kompanía. Στις 9.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

Η ομάδα «Εν τω άμα» παρουσιάζει το έργο «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Σκηνοθετεί ο Θανάσης Δόβρης. Παίζουν οι Θάνος Τοκάκης, Εύη Σαουλίδου, Κώστας Κουτσολέλος κ.ά. Στις 8 μ.μ., Πεσμαζόγλου 5.

Οι «Μπεμπελούνες -Τα τραγούδια του φεγγαριού», ένας κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού σε στίχους Ιουλίτας Ηλιοπούλου, παρουσιάζονται στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Ερμηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Στο πιάνο, ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Μέρλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή