Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου «Ανώνυμες διαδρομές. Μια προσωπική ματιά στην Ελλάδα 2007-2017», με εικόνες που αποτυπώνουν μια περίοδο μεταβατική για τη χώρα, ανοίγει στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 138.

Τις παραστάσεις «Θάνος Βλέκας» και «Κάτω από καθαρό ουρανό», που ανατρέχουν στις απαρχές του ελληνικού κράτους, διερωτώμενες «Σε ποιον ανήκει η γη», παρουσιάζει ως μέρος του ομώνυμου πρότζεκτ η ομάδα Οχι παίζουμε/UrbanDig Project στο θέατρο Σημείο. Προηγείται ομιλία των Ελένης Τζιρτζιλάκη και Μαργαρίτας Καραβασίλη. Στις 8 μ.μ., Τρικούπη 4.

Η Νεφέλη Φασούλη ανεβαίνει στη σκηνή του Ορφέα απόψε και την επόμενη Πέμπτη για μια συναυλία με κομμάτια από το δισκογραφικό ντεμπούτο της, «Ο κόσμος σου», αλλά και με αγαπημένα jazz standards. Στο πιάνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Στις 9 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 25.

Σε ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών προσκαλεί το κοινό της γκαλερί Σκουφά ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος μέσα από την έκθεση «Wonderland», που εγκαινιάζεται σήμερα. Παρουσιάζονται επίσης δύο γλυπτά του Λεό Καγιάρ, καθώς και η ομαδική έκθεση «French Invasion». Από τις 12 το μεσημέρι, Σκουφά 4.

Το κλασικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν «Μικρές αλεπούδες» παρουσιάζεται από τον θίασο Συν-θήκη στο Studio Μαυρομιχάλη. Σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης. Παίζουν οι Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή κ.ά. Στις 8 μ.μ., Μαυρομιχάλη 134.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή