Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «Κόκκινα φανάρια», η νέα παραγωγή που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης, κάνει πρεμιέρα με τη νέα χρονιά στο Cartel Τεχνοχώρος. Η παράσταση είναι βασισμένη στα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού, αλλά εδώ η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν την κουρτίνα του μπαρ τους και μας μεταφέρουν στα μονοπάτια της queer νύχτας. Από 1/1 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ., στο Παλιό Μηχανουργείο στην περιοχή του Ρέντη.

Παρατείνεται έως τις 9/1 η ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου με τίτλο «Νέα έργα 2019-2021», που παρουσιάζει ο ΟΠΑΝΔΑ στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, με έργα του ζωγράφου που καλύπτουν την τελευταία τριετία (2019-2021). Επιμέλεια έκθεσης: Χριστόφορος Μαρίνος. Λεωνίδου και Μυλλέρου, πλ. Αυδή. Κλειστά την Πρωτοχρονιά.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων μαζί με τους Σταύρο Ρωμανό και Τζένη Καπάδαη δίνουν στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» μια εορταστική συναυλία με τη μουσική της χρυσής εποχής της τζαζ, θρυλικά τραγούδια αλλά και έργα μεγάλων ενορχηστρωτών. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης. 30/12, στις 8.30 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Στο Από Μηχανής Θέατρο συνεχίζονται για μερικές ακόμη ημέρες οι παραστάσεις του θεατρικού μονολόγου του Βασίλη Ρίσβα «Λείπεις…», σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου. Εως 11/1. Δευτέρα – Τρίτη στις 9 μ.μ. Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο.

H Oλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί το «Εγκλημα και τιμωρία» σε μια βραβευμένη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνογραφία του Χρήστου Μποκόρου και με ζωντανή μουσική επί σκηνής. Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή