ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

i-politistiki-atzenta-tis-pemptis-561657838

Με τέσσερα εικαστικά δείπνα γιορτάζει το MOMus την έλευση της νέας χρονιάς. O Χριστόφορος Αντωνιάδης καταπιάνεται με τη βιογραφία του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και η περφόρμανς «Amadé: The Real MOZART» αποτελεί ένα καλλιτεχνικό ψυχογράφημα του μουσικοσυνθέτη, που φωτίζει με σουρεαλιστικό τρόπο κομμάτια της ζωής του, όχι τόσο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό. Το πρώτο δείπνο στις 7.1 στο ΜOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος φιλοξενεί την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την ελληνική σημαία, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο. Εως τις 31.3, Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα.

Παράταση για την παράσταση stand up comedy «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» σε κείμενο των Πιτσιρίκου και Χριστόφορου Ζαραλίκου. Σήμερα στις 9 μ.μ. Από 8.1 κάθε Σάββατο στις 9.15 μ.μ., θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3.

Στο Φουγάρο παρουσιάζεται πολυσύνθετο project της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου, που απλώνεται σε κλειστούς και αίθριους χώρους στο ArtCenter. Η μεγάλη έκθεση-εγκατάσταση, με τίτλο «Reds», είναι ένα έργο σε εξέλιξη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Εως τις 30.4, λεωφ. Ασκληπιού 38, Ναύπλιο.

Η φωτογραφική έκθεση του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου «Ανώνυμες διαδρομές. Μια προσωπική ματιά στην Ελλάδα 2007-2017» συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Επιμέλεια: Κωστής Αντωνιάδης. Εως τις 13.3.