Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο του την εξερεύνηση μιας αθέατης πλευράς της πόλης και των αφηγήσεων των προσφύγων και των μεταναστών της, το βιωματικό εργαστήριο για εφήβους και νέους «Ro(u)t_e_s (Routes/Roots)» ξεκινά τις εργασίες του στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Κρατήσεις στο [email protected]. Στις 6 μ.μ., Ομήρου 14-16.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη, η παράσταση «Αιολική γη», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, συνεχίζεται στο Εθνικό Θέατρο. Παίζουν οι Αλίκη Αλεξανδράκη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μάξιμος Μουμούρης, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.ά. Στις 7 μ.μ., Πανεπιστημίου 48.

Για δέκα ακόμη παραστάσεις θα παίζεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» η κωμωδία «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ. Σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός. Παίζουν οι Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αθανασία Κουρκάκη, Νέστωρ Κοψιδάς κ.ά. Στις 7 μ.μ., Κυκλάδων 11.

Με αφορμή την έκδοση του νέου μυθιστορήματός του, «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (εκδ. Πατάκη), ο Χρήστος Χωμενίδης συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, στο café του Ιανού. Στις 7.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Ο «Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη και με ένα καστ 18 ηθοποιών και μουσικών. Στις 7 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.

Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat ξεκινάει σήμερα, στις 7 μ.μ., το χειμερινό της πρόγραμμα, με τη διάλεξη του κριτικού κινηματογράφου Γιώργου Παπαδημητρίου, «Ο κόσμος του Κριστόφ Κισλόφσκι: πίσω από την κουρτίνα του ορατού». Πληροφορίες και κρατήσεις στο thessalonikiwalkingtours.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή