Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τζαζ τρίο του Στέφανου Χυτήρη (ντραμς), της Ινγκριντ Λάουμπροκ (σαξόφωνα) και του Ελίας Στέμεζεντερ (πιάνο) παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής μια μουσική περφόρμανς που εξερευνά τα όρια ανάμεσα στις μουσικές συνθέσεις και τη δημιουργία πολυδιάστατων ηχητικών τοπίων. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Τη νέα του ενότητα με χαρακτικά έργα, καθώς και ένα animation που προέκυψε από το ίδιο σώμα δουλειάς παρουσιάζει ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης στην ατομική του έκθεση «Μεταποίηση», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από τις 12 μ., πλ. Κολωνακίου 20.  

Η «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγεβα παρουσιάζεται στο θέατρο «Προσκήνιο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Μάνεσης και Μιχάλης Σαράντης. Στις 9 μ.μ., Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη.

Εστιασμένη στην κεραμική της Κιουτάχειας από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα και στην επίδραση των ιστορικών γεγονότων της περιόδου στις κοινότητες της πόλης, η έκθεση «Ενθύμιον Κιουτάχειας» συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης. Από τις 10 π.μ., Αγ. Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12.

Ενα οπερατικό γκαλά αφιερωμένο στον έρωτα και την αγάπη παρουσιάζει στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Νίκολας Νέγκελε. Ερμηνεύουν οι Μυρτώ Παπαθανασίου, Πιέτρο Ανταΐνι και Δημήτρης Τηλιακός. Στις 8.30 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Το έργο «Lamington» του Βασίλη Δουκουτσέλη ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Παίζουν οι Κατερίνα Λυπηρίδου και Δημήτρης Πασσάς. Στις 9.30 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή