Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνες, ήχους και ιστορίες από την αθηναϊκή νύχτα επιχειρούν να αναδείξουν μέσα από τα έργα τους οι δεκαεννιά καλλιτέχνες της ομαδικής έκθεσης «Night in Athens», που παρουσιάζεται στον χώρο σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space, σε επιμέλεια των Παναγιώτη Βούλγαρη και Μέρι Κοξ. Από τις 5 μ.μ., Φωκιανού 24.Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει τη Δευτέρα μια βραδιά αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για τη ζωή και το έργο του, μουσική από τις ταινίες του και με ομιλίες των Ελένης Καραΐνδρου, Γιώργου Αρβανίτη, Πέτρου Μάρκαρη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη. Στις 7.30 μ.μ., Σίνα 31.

Η σειρά συναυλιών «Lighthouse Session» του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με τον επιμελητή και παρουσιαστή της, τον μουσικό της τζαζ Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, να προσκαλεί την Κυριακή τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη σε έναν μουσικό διάλογο. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Αντόνιο ή το μήνυμα» παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Παίζουν οι Γιώτα Αργυροπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Ντένης Μακρής κ.ά. Στις 6 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ., Κορυτσάς 39.

Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Φραντς Κάφκα, η παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία» ανεβαίνει μέχρι την Κυριακή στο Θέατρο Αττις – Νέος Χώρος, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 8 μ.μ.), Λεωνίδου 12.

Η «Κρητικοπούλα», το κύκνειο άσμα του Σπύρου Σαμάρα, επιστρέφει σήμερα για μία τελευταία παράσταση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», με τον Ανδρέα Τσελίκα και τον Πέτρο Ζούλια να υπογράφουν, αντίστοιχα, τη μουσική διεύθυνση και τη σκηνοθεσία. Στις 8 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή