Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «Ο Πάνος Κουτρουμπούσης στην αγκαλιά του Κρισγιαούρτι», η πρώτη αναδρομική έκθεση του ιδιοσυγκρασιακού συγγραφέα και εικαστικού που έφυγε από τη ζωή το 2019, εγκαινιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». Στις 5 μ.μ., Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης.

Tη Συμφωνία αρ. 8 σε ντο ελάσσονα του Aντον Μπρούκνερ, γνωστή και ως «Αποκαλυπτική», ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βασίλη Χριστόπουλου. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η διαδραστική περιοδική έκθεση «ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον τομέα Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του ιδρύματος και την TETRAGON. Στις 12 το μεσημέρι, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο Γιάννης Κούτρας ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club, όπου θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Χόρεψε πάνω στο πλευρό του καρχαρία», με τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου και Νίκου Καββαδία. Μαζί του ο Παντελής Κυραμαργιός. Στις 10.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

Βασισμένο στο «Αίμα της αγάπης» (εκδ. Aγρα) του Παντελή Μπουκάλα, το έργο «Το σφαγείο του έρωτα» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Στις 9 μ.μ., Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11.

Η ατομική έκθεση της Χριστίνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Let the Lion talk» εγκαινιάζεται στην γκαλερί Sianti. Στις 8 μ.μ., Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή