Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θεατρικό έργο «We are in the army now», με θέμα την Generation Z, παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Ηλία Αδάμ. Παίζουν οι Στυλιάνα Ιωάννου, Τζέο Πακίτσας, Σοφία Πριόβολου και Γκάρι Σάλομον. Στις 9 μ.μ. Συγγρού 107.

Εργα Ροσίνι και Τσαϊκόφσκι, καθώς και το υπερβατικής δυσκολίας Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Προκόφιεφ, με σολίστ τον Νοτιοκορεάτη πιανίστα Σονγκ-Τζιν Τσο, ερμηνεύει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής η Philarmonia Orchestra, υπό τον Φινλανδό Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η χορευτική ομάδα ΜΑΖΙ παρουσιάζει τη «Γέρμα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σήμερα και αύριο, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε χορογραφία της Μαρίας Μάργαρη και μουσική σύνθεση του Ηλία Καμπάνη. Στις 9 μ.μ. Ακαδημίας 3.

Η ατομική έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη με τίτλο «Τιτάνια» και με έργα που απεικονίζουν τα ταξίδια μιας φανταστικής αεροπορικής εταιρείας σε μαγευτικούς προορισμούς όλου του κόσμου παρουσιάζεται στην γκαλερί Genesis. Από τις 12 μ. Χάρητος 35.

Οι Encardia ανεβαίνουν απόψε στη σκηνή του «Ορφέα» για μια συναυλία με μουσικές και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Στις 9 μ.μ. Φωκίωνος Νέγρη 25.

Εναν περίπατο σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και εκδοτικούς οίκους, όπου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει εκδηλώσεις και να γνωρίσει τους αγαπημένους του συγγραφείς, διοργανώνει σήμερα η ΕΝΕΛΒΙ, στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου. Εκκίνηση στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Κοτζιά.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μαζί με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, ανεβαίνει στη σκηνή του Vox, όπου θα παρουσιάσει το άλμπουμ της «Εποχή του θερισμού» και θα ερμηνεύσει κομμάτια από παλιότερες δισκογραφικές δουλειές της. Στις 10 μ.μ. Ιερά Οδός 16.

Εντεκα μεγάλα επιτοίχια έργα του Ντένις Οπενχαϊμ (1938-2011), εξέχοντος εκπροσώπου της αμερικανικής εννοιολογικής τέχνης, παρουσιάζει η γκαλερί Roma. Από τις 10 π.μ. Ρώμα 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή