Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (11/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (11/05)

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου, η παράσταση «Ματωμένα χώματα» παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου, η παράσταση «Ματωμένα χώματα» παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης, Μαρία Νεφέλη Δούκα κ.ά. Στις 7 μ.μ., Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

Εκκινώντας από την έννοια της καταγωγής για να ανιχνεύσει εκείνη της πολιτισμικής και προσωπικής ταυτότητας όπως διαμορφώθηκε και εξελίσσεται από γενιά σε γενιά, η έκθεση σύγχρονου κοσμήματος «Ρίζες», της σχολής ΑΝΑΜΜΑ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Atopos cvc. Από τις 6 μ.μ., Σαλαμίνος 72.

Το αφιέρωμα «Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά: Από την καρδιά στη μνήμη», του ΟΠΑΝΔΑ και της Minos EMI, συνεχίζεται στο θέατρο Ολύμπια, με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Μαρία Παπαγεωργίου να ερμηνεύουν κομμάτια του Ελληνα συνθέτη. Στις 8.30 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Υπαινικτικές φιγούρες και αινιγματικούς κυβιστικούς σχηματισμούς που φέρνουν στον νου κλασικές μορφές της τέχνης περιλαμβάνει η ατομική έκθεση του Ευθύμη Μαλαφούρη με τίτλο «Γεωμετρικές διαδρομές», που φιλοξενείται στην γκαλερί Περί Τεχνών Καρτέρης. Από τις 11 π.μ., Ηροδότου 5.

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη «Οταν όλα κρέμονται από μια κλωστή. Εσαεί ατελείωτο ψηφιδωτό». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Κατερίνα Σχινά. Στις 7 μ.μ., Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή