Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (21/05)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (21/05)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου σε συναυλία επικεντρωμένη και πάλι στο έργο του Μότσαρτ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, όπως πάντα, και ένα έργο Ελληνα συνθέτη –του Τάσου Ρωσόπουλου–, συνδεδεμένο, όμως, με το έργο του μεγάλου Βιεννέζου. Σολίστ, ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης. 22/5, στις 8.30 μ.μ., Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανήγγειλε το πρόγραμμα του Κήπου του και ξεκίνησε την προπώληση εισιτηρίων. Οι εκδηλώσεις δίνουν έμφαση στο ελληνικό τραγούδι, και πρώτη εμφανίζεται η Αλκηστις Πρωτοψάλτη (8/6) με τρία καινούργια τραγούδια αλλά και νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών της. Τη συντροφεύουν οι μουσικοί Θωμάς Κοντογεώργης, Παντελής Ντζιάλας, Πέτρος Βαρθακούρης, Τάκης Βασιλείου και Σοφία Ευκλείδου. Ακολουθεί ο Μανώλης Μητσιάς (14/6), ο οποίος θα μοιραστεί με το κοινό μεγάλες επιτυχίες της πενηντάχρονης καλλιτεχνικής του πορείας, και στο τέλος του μήνα ο Δώρος Δημοσθένους (28/6) θα ταξιδέψει τον έρωτα στον χρόνο και στον κόσμο, μέσα από τη συναυλία «L.Ο.V.E.». Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ξενάγηση και εργαστήριο με τίτλο «Η αθέατη όψη των εικόνων» διοργανώνεται στο Μουσείο Κανελλοπούλου από τον συντηρητή έργων τέχνης Ανδρέα Σαμπατάκο και τον αρχαιολόγο-επιμελητή του μουσείου Αντώνη Μπεκιάρη. Θα γίνει ξενάγηση στη συλλογή βυζαντινών εικόνων και πρακτική παρουσίαση τεχνικών και εργαλείων κατασκευής τέτοιων εικόνων. 21-22/5, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ., Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα.

Παρουσίαση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο πέντε ελβετικών φιλελληνικών φυλλαδίων, μεταφρασμένων στα ελληνικά, τα οποία περιλαμβάνονται στη σειρά φιλελληνικών κειμένων που εκδίδει η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΙΕΕΕ-ΕΙΜ), με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 23/5, στις 7 μ.μ., Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή