Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (15/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (15/06)

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης γιορτάζει δέκα χρόνια από την ίδρυσή της ως τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βοστώνης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Nick Cave & The Bad Seeds δίνουν συναυλία απόψε στην πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η οποία θα τους φέρει ως headliners σε πολλά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα με προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και γνωστά λαϊκά τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ., στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης γιορτάζει δέκα χρόνια από την ίδρυσή της ως τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βοστώνης. Με αφορμή αυτή την επέτειο περιοδεύει στην Ελλάδα, ξεκινώντας σήμερα στις 9 μ.μ. από την Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Μπέντζαμιν Ζάντερ, του καλλιτεχνικού τους διευθυντή, οι νέοι μουσικοί της Αμερικής ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα με έργα των Ραβέλ, Ελγκαρ και Σοστακόβιτς.

Ενας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τρία καθοριστικά γεγονότα που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι. 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια από τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα και 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρήγορη Μπιθικώτση. Οι τρεις αυτές επέτειοι εμπνέουν τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό και τον Δημήτρη Μπάση στην αποψινή τους συναυλία στο City Garden Festival (Λεωφ. Βεΐκου στο ύψος του Αλσους). Στις 9 μ.μ.

Τραγούδια της Μεσογείου, ισπανικά, πορτογαλικά, αραβικά, θα ερμηνεύσει η Σόνια Θεοδωρίδου σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή