Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (17/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (17/06)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Amazing» της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffόn, που διερευνά το θέμα του ορίου ανάμεσα στο «καλύτερο» και στο «χειρότερο» της ανθρώπινης φύσης, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260 (Ε).

Η ταινία του Φρίντριχ Βίλχελμ Μούρναου «Nosefratu» (1922) προβάλλεται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Ιανός και οι εκδόσεις Aγρα παρουσιάζουν το βιβλίο της Νάσης Τουμπακάρη «Μινόρε Μάνες. Μυθιστορηματική ανάπλαση της μουσικής ζωής στη Σμύρνη 1900-1922». Θα μιλήσουν οι Κώστας Καλημέρης, Παναγιώτης Κουνάδης, Παντελής Μπουκάλας και η συγγραφέας. Στις 7.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Η ατομική έκθεση της Αναστασίας Γκινάκη με τίτλο «Περπατώ, περπατώ εις τον κήπο, όταν εκείνος δεν είναι εδώ» και με έργα εξπρεσιονιστικής τεχνοτροπίας, στα οποία αποτυπώνεται το αποτέλεσμα αλλά και η διαδικασία της δημιουργίας, παρουσιάζεται στην γκαλερί Genesis. Από τις 12 μ., Χάρητος 35.

Η έκθεση φωτογραφίας του Θοδωρή Νικολάου «Επί νοός ειρήνη», μια πολυπρισματική θέαση του κόσμου της ψυχικής υγείας, παρουσιάζεται από σήμερα στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο πλαίσιο του SNF Nostos. Από τις 10 π.μ., Συγγρού 364.

Βασισμένη στην πρώτη, απαγορευμένη εκδοχή του έργου του Μολιέρου, η παράσταση «Ταρτούφος ή ο Υποκριτής» παρουσιάζεται από την Comédie-Française και τον Ιβο βαν Χόβε στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260 (Δ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή