Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (22/07)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (22/07)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός για την ασυνήθιστη σκηνική γλώσσα του και τη «μανιακή» ερμηνεία των ηθοποιών του, που συνδυάζει κείμενο, κίνηση και ρυθμό, ο Γερμανός σκηνοθέτης Ούλριχ Ράσε παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rockwave, οι Social Distortion ανεβαίνουν στη σκηνή του Terra Vibe Park, για μια πανκ ροκ συναυλία με κομμάτια από τη σαραντακονταετή πορεία τους. Μαζί τους οι Amenra, Allochiria, Κροταλίας και Half Gramme of Soma. Από τις 5 μ.μ., Μαλακάσα.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Oλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η μουσική παράσταση «Της καρδιάς και του νου», για τη σχέση του Μανώλη Καλομοίρη με τον Κωστή Παλαμά, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Επί σκηνής οι Νένα Βενετσάνου, Τίνα Μαλικούτη και Βασίλης Βλάχος. Στις 9.15 μ.μ., Θρεψιάδου 1.

Ο «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Ερμηνεύουν οι Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής και Γιάννης Κουκουράκης. Στις 9.30 μ.μ., πλατεία ΧΑΝΘ.

Με την υπόθεση να πλέκεται γύρω από μια ερωτική συνεύρεση που συντελείται σε μια εποχή όπου η επιβολή του άνδρα θεωρείται θεμιτή, οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου παρουσιάζονται μέχρι και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή