Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/08)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά» της σοφόκλειας «Αντιγόνης» παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρωταγωνιστούν οι Ελλη Τρίγγου, Βασίλης Μπισμπίκης, Δανάη Μιχαλάκη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών εμφανίζεται απόψε ο Σωκράτης Μάλαμας. Μαζί του οι Ιουλία Καραπατάκη, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Λάππας κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διόδωρου και Κωνσταντινουπόλεως.

Αφιερωμένη στη γυναίκα και βασισμένη σε ένα διάλογο μεταξύ Ελληνίδων εικαστικών είναι η ομαδική έκθεση «Υφαίνοντας το μέλλον V», που εγκαινιάζει απόψε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Υδρας. Στις 9 μ.μ., Δημοτική Αγορά Υδρας.

Εμπνευσμένο από την «Αλκηστη» του Ευριπίδη, το θεατρικό έργο του Ηλία Μαγκλίνη «Φάκελος Βάνκαου» παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Σκηνοθετεί ο Σύλλας Τζουμέρκας. Ερμηνεύουν οι Νικόλας Παπαγιάννης, Αννα Τσακουρίδου κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Εργα δεκατεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι επεμβαίνουν στη μορφή του εύζωνα, περιλαμβάνει η έκθεση «The Evzonas Project», που παρουσιάζει η γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Από τις 11 π.μ., Καλογερά 40.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Παίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Λαέρτης Μαλκότσης κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Ανοιχτό Θέατρο Φλόκα.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/08)-1
«Αντιγόνη» στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. [Εβίτα Σκουρλέτη]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή