Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/08)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κάστρο της Χίου παρουσιάζεται η παράσταση «Οι βάρδιες των πουλιών», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Γιαννουλάδη. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.

Συναυλία «Πατρίδα λέω τα τραγούδια», με την Ελένη Τσαλιγοπούλου να αποδίδει διαχρονικά τραγούδια της Σμύρνης και την Ελένη Κοκκίδου να αφηγείται μαρτυρίες του ξεριζωμού στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου.

Η Αννα Μαρία Ιακώβου σκηνοθετεί την παράσταση «Η πολιτεία ψηλά» για παιδιά και εφήβους στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πέλλας.

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» συνεχίζει την περιοδεία του και παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία. Τον ρόλο του Φίγκαρο ερμηνεύει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ τον ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Στις 9 μ.μ.

H «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, θα βρίσκεται απόψε στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, στην Αλεξανδρούπολη του Εβρου. Πρωταγωνιστούν οι Εμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Εφη Σταμούλη κ.ά. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.

Η παράσταση «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στις 9 μ.μ.

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει το αναλόγιο «Αντίστροφη Νέκυια» στην Παλιά Μουσική, μια μικρή παραμυθία για τους πρόσφυγες του 1922 που πήγαν στη Δράμα και τώρα, ως νεκροί, επιστρέφουν για να μιλήσουν. Αφήγηση: Kυριάκος Συφιλτζόγλου. Μουσική – κανονάκι: Θανάσης Κουλεντιανός. Στις 9 μ.μ.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/08)-1
O Κυριάκος Συφιλτζόγλου αφηγείται μαρτυρίες προσφύγων του 1922 στην «Αντίστροφη Νέκυια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή