Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (06/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (06/09)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ομαδική έκθεση «Γιάντες», με έργα είκοσι σύγχρονων καλλιτεχνών, τα οποία αντανακλούν αισθητηριακές εντυπώσεις τους από την περίοδο της παιδικής ηλικίας, εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης «Βρυσάκι», με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στις 7 μ.μ. Βρυσακίου 17.

Η μουσική παράσταση των Encardia «Emigranti: Τραγούδια, λέξεις και εικόνες του Νότου και του Νόστου», μια ανθολογία τραγουδιών και κειμένων που φωτίζουν το επίκαιρο ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και της αλληλεγγύης, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στις 9 μ.μ., στην Αρχαία Πλευρώνα Μεσολογγίου.

Προσεγγίζοντας τον συγκεκριμένο χώρο στην ιστορικότητά του αλλά και ως μετωνυμία των εννοιών της ελευθερίας, του δημόσιου αγαθού, του διαλόγου και της επικοινωνίας, η ομαδική έκθεση «Πεδίον, χώρος συνάντησης» εγκαινιάζεται σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, προτού συνεχιστεί κατόπιν στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56).

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, το τελευταίο του άλμπουμ, «ANIME», καθώς και καινούργιες εκδοχές τραγουδιών από όλη τη δισκογραφία του. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

Με τους συγγραφείς του βιβλίου «Η προκυμαία της Σμύρνης», Γιώργο Πουλημένο και Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου, να πραγματοποιούν ομιλία με θέμα «Η άγνωστη Σμύρνη έρχεται στο φως 100 χρόνια μετά το 1922», ξεκινούν σήμερα, στις 8 μ.μ., οι εκδηλώσεις των εκδόσεων Καπόν στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (06/09)-1
H ομαδική έκθεση «Γιάντες», στο «Βρυσάκι». [ΑΡΓΥΡΩ ΔΡΙΒΑ]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή