Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (09/02)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια παρουσιάζει απόψε μια συναυλία – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (φωτ.). Ερμηνεύουν οι λυρικές τραγουδίστριες Καρίν Ντεσαγιέ (μέτζο-σοπράνο), Κλάρα Κολόνιτς (σοπράνο) και Μαριτίνα Ταμπακοπούλου (σοπράνο) με τη Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Διεύθυνση: Σεμπαστιάνο Ρόλι. Στις 8.30 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Η Ελλάδα και η Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση αποτελούν τον πρώτο σταθμό της διεθνούς περιοδείας της παράστασης «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι», σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν. Οι Τζον Μάλκοβιτς και Ινγκεμπόργκα Νταπκουνάιτε παρουσιάζουν ένα από τα πιο μυστηριώδη έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου. Η παράσταση είναι στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στις 8.30 μ.μ., λεωφόρος Συγγρού 107.

Το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίου φιλοξενεί ένα φεστιβάλ Ιστορίας για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του φορέα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Μέσα στο χρονικό πλαίσιο των 11 ημερών, διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως θεματικές συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές ντοκιμαντέρ, ιστορικοί περίπατοι. Ελεύθερη είσοδος. Πάρκο Ελευθε-ρίας, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο Παντελής Φλατσούσης σκη-νοθετεί τη θεατρική παράσταση «Η άκρα ταπείνωση», που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη. Ποια είναι σήμερα η σχέση μας με τα χρόνια της κρίσης; Με ποιους τρόπους άλλαξαν οι ζωές των ανθρώπων έπειτα από αυτή την κομβική ιστορική στιγμή; Ο σκηνοθέτης μαζί με τους ηθοποιούς θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Στις 9 μ.μ., Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή.

Εως τις 5 Μαρτίου παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο το έργο «Δε Φάιναλ Θολούθιον», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη. Στις 9 μ.μ., Εθνικό Θέατρο – θέατρο Rex, Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή