Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (11/02)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (11/02)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του με τη δράση «Gas Lightyear» (φωτ.). Στην πρώτη «Νύχτα στο Μουσείο» για το 2023, οικογένειες με παιδιά από 7 έως 11 ετών θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις γεμάτες μυστήριο που θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι. Από τις 5 έως τις 9.30 μ.μ. Σημείο συνάντησης: Κτίριο Innovathens, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Σήμερα και αύριο, το Κέντρο Πο-λιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί την παράσταση «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου στον Φάρο. Το έργο δομείται πάνω στο δίπολο Ερως-Πένθος και αποτελεί μια μελέτη του κοινωνικού φύλου και της σεξουαλικής ταυτότητας. Στις 5 μ.μ., λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Ο εικαστικός Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με τίτλο «Οι βράχοι μιλούν – Τοπία απ’ τις μέρες της κατάρρευσης». Ο Ζούλιας εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα στην Αττική και σε νησιά και με μια μέθοδο που ονομάζει «γλυπτική εικόνας» επιχειρεί να τα μεταφέρει στη ζωγραφική. Από τις 6 έως τις 10 μ.μ., Sozopolis. Σωζοπόλεως 15.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς» (εκδ. Μεταίχμιο) του Παντελή Καψή στο Public του Συντάγματος τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. Μιλούν οι Γιάννης Βούλγαρης, Αννα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Θεοδωράκης και Αλέξης Παπαχελάς.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, οι επιμελητές της έκθεσης «Πολυκατοικία», Νίκος Βατόπουλος και Ιρις Κρητικού συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγή Παναγιωτόπουλο για το αστικό τοπίο και τα βιώματά μας μέσα σε αυτό. Ελληνοαμερικανική Ενωση, Μασσαλίας 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή