Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (14/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (14/02)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ρώσο πιανίστα Μιχαήλ Πλετνιόφ, ερμηνευτή της μουσικής του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του. Στο πόντιουμ της ορχήστρας ο Λουκάς Καρυτινός. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Εως τις 11 Μαρτίου παρουσιάζεται η έκθεση «Blast from the Past» (φωτ.) στην Kalfayan Gallery, με αφορμή την αρχαία ελληνική κληρονομιά ως αποτέλεσμα έμπνευσης, με έργα των Nelly’s, Αλέκου Φασιανού, Γιαννούλη Χαλεπά, Νίκου Εγγονόπουλου, Βλάση Κανιάρη, Brice Marden και άλλων. Χάρητος 11.

Οι Spiral Trio εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club. Ο Σπύρος Μά-νεσης στο πιάνο, o Αρίωνας Γυφτάκης στο κοντραμπάσο και ο Αναστάσης Γούλιαρης στα τύμπανα θα παρουσιάσουν υλικό από τον τελευταίο τους δίσκο «Broken Blue». Τριβωνιανού 17, Μετς.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος παρουσιάζει έργα Σκαλκώτα, Στράους, Μπιζέ αλλά και Πιατσόλα με τον τίτλο «Τα σαξόφωνα της Βιέννης: Μουσικές αποχρώσεις σε Blue Ραψωδία».

«1922. Πώς φτάσαμε στην Κα-ταστροφή» είναι ο τίτλος του βιβλίου του ιστορικού Κώστα Μ. Σταματόπουλου από τις εκδόσεις Καπόν, που θα παρουσιαστεί στο Αμαλιείον Οικοτροφείον Θηλέων. Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσει η Ιωάννα Φωκά, πρόεδρος του Αμαλιείου. Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή