Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (18/02)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (18/02)

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανύοντας την τελευταία της εβδομάδα η επετειακή έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» οργανώνει μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια και τις μουσικές της Μικράς Ασίας μέσω ενός επιλεγμένου ρεπερτορίου που αντανακλά την ποικιλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό της περιοχής. Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 20.00, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Στον κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές – Μεγάλες Ορχήστρες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τη σύμπραξη της πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες (φωτ.) με την ελβετική ορχήστρα δωματίου Festival Strings Lucerne, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το Τρίτο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, αλλά περισσότερο για τα παιδιά, παρουσιάζει η Μουσική Βιβλιοθήκη του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο με έντονο χρώμα Αποκριάς και τίτλο «Ο Βιβάλντι και το καρναβάλι της Βενετίας». Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη, στις 20.00.

Με έμπνευση από τα μαγαζιά της πόλης και όσα αυτά τα απαρτίζουν, χρώματα, επιγραφές αλλά και άνθρωποι, ο ζωγράφος Νικόλαος Τόπακας εγκαινιάζει στην γκαλερί Αστρολάβος- Δεξαμενή την έκθεσή του με τίτλο «Το κατάστημα». Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, στις 20.00.

Δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, η Ελένη Βιτάλη και ο Χρήστος Θηβαίος μοιράζονται τη σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια της προσωπικής τους πορείας και μεγάλων δημιουργών. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, στις 22.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή