Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (22/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (22/02)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θρύλος της κρητικής μουσικής, ο Ψαραντώνης, θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μαζί του ο Γιωργής Ξυλούρης στο λαούτο, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και η Νίκη Ξυλούρη στο μπεντίρ και στη στάμνα. Ως εκλεκτό καλεσμένο θα έχουν μαζί τους τον κορυφαίο μουσικό της ποντιακής λύρας Σωκράτη Σινόπουλο. 25 Μαρτίου και Παραλία, στις 21.00.

Εκθεση της Ελεωνόρας Σταθοπούλου στην αίθουσα τέχνης Φωταγωγός. Η έκθεση με τίτλο «Τους φέρνει η θάλασσα» περιλαμβάνει έπιπλα, αντικείμενα και εικονοστάσια όλα φτιαγμένα από ξύλα της θάλασσας και εικονογραφημένα με πρόσωπα της Οδύσσειας. Εως τις 19 Μαρτίου, Κολοκοτρώνη 59Β και Λιμπονά, από τις 12.00.

Εως τις 26 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών της «Τριλογίας του Παραθερισμού» (φωτ.) του Κάρλο Γκολντόνι. Την κωμωδία χαρακτήρων ανεβάζει η bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Σήμερα, στις 19.00. Πέμπτη-Παρασκευή, στις 21.00 Σάββατο, διπλές παραστάσεις. Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη.

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κωστή Κοτσανά, μπορούν οι μικροί επισκέπτες να δουν από κοντά πώς θα έμοιαζαν οι πανοπλίες του Αχιλλέα, του Αγαμέμνονα ή του Οδυσσέα. Η έκθεση παρουσιάζει ένα πανόραμα τυπολογιών κατασκευής πανοπλίας από την ύστερη ελλαδική εποχή έως την ύστερη βυζαντινή. Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10.00 έως τις 18.00.

Για το νέο βιβλίο της με τίτλο «Με κλειστά μάτια» θα μιλήσει η συγγραφέας και υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Αντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση, με θέμα τις αλλόκοτες φιλίες, την οικογένεια και την αίσθηση του εαυτού. Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», Κουντουριώτου 173, Πειραιάς. Στις 18.00, με είσοδο ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή