Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (08/03)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (08/03)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη οι εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Βαγγέλη Χρόνη. Ποιήματα θα διαβάσει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ για το έργο του αλλά και για το πρόσφατο βιβλίο του «Αειθαλής χρόνος» θα μιλήσουν οι Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιώργος Χρονάς, Γιώργος Μανιώτης και Νίκος Δαββέτας. Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν, στις 20.30.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του συγγραφέα και γεννημένου στην πόλη Αλμπέρτου Ναρ, τακτικού συνεργάτη των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», με μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο σχετικά με τη λαογραφία και την ιστορία των Εβραίων της πόλης. Την εκδήλωση θα προλογίσει η δρ Ξένια Ελευθερίου. Στις 18.00, στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ενα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών παρουσιάζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου. Με τίτλο «Δείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι» (φωτ.), το ζωντανό, διαδικτυακό πρόγραμμα βασίζεται στην παρατήρηση των πουλιών και πραγματοποιείται με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. mfi.maroussi.gr.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τέσσερις γυναίκες εικαστικοί παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Sence & Sensibility» στην Estudio Gallery. Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν οι Ειρήνη Γουλανδρή, Ρούντυ Ζαχαρία, Ελευθερία Γεραρή και Αθηνά Μπάρδα. Εγκαίνια 18.30, Κυριαζή 9, Κηφισιά.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Δωματίου εμφανίζεται ο βιολιστής Ντέιβιντ Ράσελ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον μουσικό θα συνοδεύουν ο πιανίστας Πέδρο Γκαβιλάν και ο τενόρος Μπράιαν Αρεόλα για ένα μουσικό ταξίδι στην Ισπανία. Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή