Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (24/03)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (24/03)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση του βιβλίου «Αιχμάλωτοι και αγνοούμενοι της Ελληνικής Επανάστασης» του Γιώργου Γεωργή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου από το Σπίτι της Κύπρου και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Αγγελο Συρίγο, Θόδωρο Ρουσόπουλο, Πέτρο Ευθυμίου, Παντελή Βουτουρή και Γιώργο Λεπτό. Ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Καρδάσης και τον συντονισμό θα έχει ο Αντώνης Κλάψης. Ξενοφώντος 2α, στις 19.00.

Σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, ως πρώτου προσκεκλημένου σκηνοθέτη στο Θέατρο Προσκήνιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά, ανεβαίνει το έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ «Ο παγοπώλης έρχεται» (φωτ.). Παίζουν οι Ελενα Τοπαλίδου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Κατσής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελίνα Ρίζου, Gary Salomon. Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη. Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη στις 20.00, Σάββατο 18.00 και 21.00.

Με εφόδιο τη σπάνια φωνή της, η Σέμελη και η μπάντα της εμφανίζονται στη Σφίγγα στις 25 Μαρτίου, με καλεσμένες την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Λυδία Μαύρου. Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), στις 22.00.

Η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη, ο ακορντεονίστας Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου εμφανίζονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 26 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του «Ενας όμηρος» και τραγούδια του Αμερικανού συνθέτη Μαρκ Μπλίτσταϊν. Στις 19.30.

Τέσσερις βιρτουόζοι θα συναντηθούν στη σκηνή του Jazzét Music Hall. Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου ο Haig Yazdjian στο ούτι και στο τραγούδι, ο Χάρης Λαμπράκης στο νέυ, ο Τάσος Πούλιος στο κανονάκι και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα θα παρουσιάσουν συνθέσεις και θα αυτοσχεδιάσουν επί σκηνής. Στις 21.30, Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή