Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (02/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (02/05)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση των εκδόσεων Εκκρεμές για την παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Εὐμενεῑς ἔλεγχοι» με σημαντικά κείμενα στοχαστών. Θα μιλήσουν οι επιμελητές της σειράς, Στέλιος Βιρβιδάκης, Τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ, Παύλος Καλλιγάς, Τμήμα ΙΦΕ, Γιώργος Ξηροπαΐδης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος. Στις 18.30, Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», Κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον ιστορικό κινηματογράφο Αστορ θα προβληθεί η ταινία «Σπασμένος ήχος, ένα ντοκιμαντέρ για το μπουζούκι» (φωτογραφία) των Φοίβου Κοντογιάννη και Ανέστη Μπαρμπάτση. Παράλληλα, θα υπάρξει και δεύτερη εκδήλωση με αφορμή την ταινία, όπου θα τραγουδήσει η Σεμέλη Παπαβασιλείου, θα παίξει μπουζούκι ο Πάνος Δημάκης και κιθάρα ο Ιάσονας Παπούλης. Στις 19.30, Σταδίου 28, εντός Στοάς Κοραή.

Επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου θα πραγματοποιηθεί απόψε και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο «Αλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα παρουσιαστεί η έκδοση της τελευταίας δημόσιας ομιλίας του Ηλία Νικολακόπουλου με τίτλο «Μαζική ανταγωνιστική δημοκρατία: Η δύσκολη εμπέδωση» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΚΠΑ). Μιλούν οι Αθανάσιος Δημόπουλος, Γρηγόρης Μολύβας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30.

Ο Ρωσοαμερικανός ζωγράφος Γκόσα Λεβοτσκίν που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, γνωστός για τα μεγάλης κλίμακας έργα του με ακρυλικά, εκθέτει στην Allouche Benias Gallery έως τις 20 Μαΐου, με τίτλο «Opera Portal». Κανάρη 1, από τις 11.00 έως τις 19.00.

Τα 30 χρόνια από την κατασκευή και τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γιορτάζονται με μια μοναδική συναυλία του διάσημου Ολιβιερ Λάτρι, οργανίστα της Νοτρ Νταμ. Στις 20.30, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή