Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (04/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (04/05)

Η «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» παρουσιάζει το Μυστήριο 114 Everything Open και τον θίασο παραστατικών τεχνών «Novoflot»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σίβυλλα Αργυροπούλου παρουσιάζει το καινούργιο της βιβλίο «2%», (εκδ. Λυκόφως) στο Omikron 2 και ώρα 19.00 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Το φεστιβάλ μόλις ξεκίνησε και κορυφώνεται στις 25 Μαΐου με την παρουσίαση του βιβλίου «Η εξέγερση των Καρυάτιδων» (εκδ. Κείμενα). Από τους καλεσμένους ξεχωρίζουν οι συγγραφείς Αρνε Νταλ και Κρις Κάρτερ, ο οποίος συστήνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Βουτάδων 42.

Tο Ινστιτούτο Γκαίτε και το Διε-θνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Μαΐου μια βραδιά αφιερωμένη στον Μισέλ Δημόπουλο, με την προβολή δύο εμβληματικών ταινιών του αγαπημένου του σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς. Θα προβληθούν οι ταινίες «Η Αλίκη στις πόλεις» και «Παρίσι, Τέξας». Ωρα έναρξης 19.15. Ομήρου 14.

Η «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» παρουσιάζει το Μυστήριο 114 Everything Open και τον θίασο παραστατικών τεχνών «Novoflot» (φωτογραφία). Για τρεις μέρες (5-7 Μαΐου) ο βερολινέζικος θίασος θα παρουσιάσει ένα περιπατητικό έργο όπερας όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μια ευφάνταστη διαδρομή. Ωρα έναρξης 20.00. Δημαρχείο Ελευσίνας.

Την όπερα «Λιονέλλα» του Σπύρου Σαμάρα παρουσιάζει σε συναυλιακή μορφή ο αρχιμουσικός Βύρωνας Φιδετζής με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Η όπερα παρουσιάστηκε το 1891 στη Σκάλα του Μιλάνου, αλλά μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε πρόσβαση στο έργο. Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής, με βάση το διασωθέν σπαρτίτo της όπερας. Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 20.00. Πανεπιστημίου 39.

Mε την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη δημιουργία της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, η τράπεζα διοργανώνει μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο «Η άλλη όψη του νομίσματος» στο Μουσείο Γουλανδρή. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της Συλλογής Γιάννη Σ. Κωστόπουλου. Ερατοσθένους 13, Παγκράτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή