Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/05)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα τριήμερο bazaar βιβλίων και περιοδικών μάς καλεί το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλοι του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Το bazaar θα γίνει στον κήπο του Ιδρύματος, στην Κωνσταντίνου Τσάτσου 6. Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 20.00, Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 15.00.

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Πέγκυ Κλιάφα, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελπη Σαράντη, Χριστιάνα Σούλου, Σοφία Στεβή, CHRYSSA, Farida El Gazzar είναι οι «11 Women United for Children». Η ομαδική έκθεση διοργανώνεται για τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Πλατεία Κολωνακίου 20, Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 20.00.

Η τέταρτη συναυλία του δημοφιλούς Κύκλου ««Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αφιερώνεται στο είδος της συμφωνικής σουίτας με οικοδεσπότες την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, τον συνθέτη Χρίστο Παπαγεωργίου (φωτογραφία) και τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ. Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 18.00. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κοκκαλη 1.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν συνάντηση με τον συγγραφέα Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ στο «The Hupper House». Θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα «Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων» σε μετάφραση της Μήνας Πατεράκη-Γαρέφη, βραβευμένο με το διάσημο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ το 2021. Στοά Σπύρου Μήλιου, City Link, 6ος όροφος, στις 20.00.

Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Στιβ Κόλμαν και το εμβληματικό σχήμα του Five Elements, οι Τζόναθαν Φινλέισον – τρομπέτα, Ριτς Μπράουν – ηλεκτρικό μπάσο και Σον Ρίκμαν – ντραμς, δηλαδή, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Gazarte. Βουτάδων 34. Ωρα προέλευσης: 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή