Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (06/05)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (06/05)

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Κυκλαδικό Αρχιπέλαγος των μεταβατικών αιώνων» είναι το θέμα της ομιλίας του δρος Δημήτρη Αθανασούλη, εφόρου Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για την ετήσια διάλεξη που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή του, ακαδημαϊκού Μανόλη Χατζηδάκη. Δευτέρα 8 Μαΐου στις 19.00, στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας, Πανεπιστημίου 28 και Σίνα.

Τρίτη ατομική έκθεση για τη ζωγράφο Χρυσάνθη Μαγγίδη με τίτλο «Καλοψία» (φωτογραφία) υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 19.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου, καθώς μετά η έκθεση θα ταξιδέψει για τη Νέα Υόρκη. Κόρινθος.

«Τα ρούχα» ως μέσο προσωπικής έκφρασης, στοιχείο ταυτότητας, βαπτιστικά, σχολικά, γάμου, γίνονται μια performance θεάτρου και αρχαιολογίας σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Θέου για έξι μόνο παραστάσεις και για περιορισμένο αριθμό θεατών. Πειραιώς 138 (6-7 Μαΐου, 20.30), Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 (8 Μαΐου, 18.30 και 20.30) και στο Μουσείο Μπενάκη / Νηματουργία Μέντης – Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.), Πολυφήμου 6 (9 Μαΐου, 18.30 και 20.30).

Από τις 6 Μαΐου η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Ιστορίες για να μην κοιμάσαι» σε σκηνοθεσία του Θάνου Τοκάκη, με τα παιδικά παραμύθια να ξαναγυρνούν για να μας στοιχειώσουν και να μας λυτρώσουν. Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Ρεξ, Σκηνή Ελένη Παπαδάκη, Πανεπιστημίου 48. Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 19.30.

Στο πλαίσιο του Athens City Festival παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή η τελευταία συναυλία του αφιερώματος «Ποίηση και Jazz» με ένα ταξίδι στην ποίηση του Δημήτρη Καταλειφού μαζί με το κουαρτέτο του Δημήτρη Τσάκα στις 6 Μαΐου. Ερατοσθένους 13, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή