Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (11/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (11/05)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημερολόγια κράτησε ο Γεράσιμος Γεννατάς, ένα από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και ένα για τον έρωτα που γνώρισε στη Σμύρνη. Τα δύο αυτά ημερολόγια γίνονται μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Σμύρνη… Μανίτσα μου!» σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, που κάνει πρεμιέρα σήμερα. Παίζουν και τραγουδούν ο Μενέλαος Κυπαρίσσης και η Αθηνά Χατζηαθανασίου. Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα, στις 21.00.

Ο Λιβανέζος καλλιτέχνης και μουσικός Ράιεντ Γιασίν επιστρέφει στην Αθήνα με μία ακόμη πρωτοποριακή ατομική έκθεση με τίτλο «Η θεατρικότητα ενός αναβληθέντος θανάτου». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα, από τις 18.00 έως τις 21.00, στις Kalfayan Galleries. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

Τρεις ταινίες σε πανελλήνια πρεμιέρα παρουσιάζονται σήμερα στο Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου. Η πρώτη από την Αργεντινή με τίτλο «Φροντιστής ηλικιωμένων» (φωτογραφία) σε σκηνοθεσία Ariel Luque, στις 18.30, το «Next Door» από τη Νότια Κορέα στις 20.30, σε σκηνοθεσία Ji-ho Yeom, και οι «Μπάσταρδοι» από την Αργεντινή σε σκηνοθεσία Pablo Yotich. Κινηματογράφος Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Ιλίσια.

Η νέα διεθνής παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Persona κάνει πρεμιέρα σήμερα στη Νέα Υόρκη και μέχρι τις 21 Μαΐου. Το έργο «Troy Too» της Κάρεν Μελπέντε, γραμμένο τη χρονιά-ορόσημο του 2020, σκηνοθετεί η Αύρα Σιδηροπούλου και πρωταγωνιστεί η Λυδία Κονιόρδου. Here Arts Centre, 145 Sixth Avenue. Στις 19.00.

Μια μεγάλη χορωδιακή συναυλία με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιάσουν η University of Jamestown Choir με μαέστρο τον Δρ Τζέι Ααρον Μακ Ντέρμιντ και η Μεικτή Χορωδία με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodály, με μαέστρο τον Μιχάλη Πατσέα. Αίθουσα του Φ.Σ. «Παρνασσός», πλατεία Καρύτση, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή