Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (17/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (17/05)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Rsn (Αρης Αζιλαζιάν) μαζί με την μπάντα του θα παρουσιάσουν ζωντανά το soundtrack του ντοκιμαντέρ «Τελευταίο ταξίδι», όπου ο Αρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε δύο ταξίδια που έκανε ο μεγάλος συγγραφέας στην Ιαπωνία. Η συναυλία θα πλαισιωθεί από ταυτόχρονη προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, υπό την αιγίδα του City Festival και της ιαπωνικής πρεσβείας, στις 20.00.

Βασισμένη σε κείμενα του εκπροσώπου της Ρωσικής Πρωτοπορίας Δανιήλ Χαρμς, το φωνητικό σύνολο Nefes Project παρουσιάζει την παράσταση «Ατακτος κόσμος» σε σκηνοθεσία Ελενας Μουδίρη-Χασιώτου, για μόνο δύο παραστάσεις, Τετάρτη και Πέμπτη 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της πόλης 2023 που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δημοτικό Θέατρο Ανετον, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, στις 21.15.

Παρατείνεται έως τις 4 Ιουνίου η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Goodbye, Lindita» (φωτογραφία) του Μάριο Μπανούσι. Παίζουν οι: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μανταλένα Καραβάτου, Αφροδίτη Κατσαρού, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Αννα Συμεωνίδου, Αλεξάνδρα Χασάνι. Εθνικό Θέατρο – θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο 21.00, Παρασκευή 18.00 και 21.00, Κυριακή 18.00.

Στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρουσιάζεται η παράσταση «Απόλυτη μαγεία – ο ήχος που κάνουν τα πράγματα όταν πέφτουν» σε δραματουργία Αγγελικής Παπούλια και σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή. Διανομή: Λουκία Βασιλείου, Γιάννης Γκρέζιος, Αννα Ευθυμίου, Αννα Κόπακα, Νίκος Κουσούλης, Χριστίνα Μπακαστάθη, Γιώργος Παπαδάκος, Μαριάννα Πουρέγκα. Τετάρτη στις 19.00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή 19.00. Εθνικής Αμύνης 2.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος την έκθεση φωτογραφίας Μυστήριο 139 «Αποξένωση». Ενα οδοιπορικό του φωτογράφου Βαγ-γέλη Γκίνη, σε επιμέλεια του Βαγγέλη Τάτση. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 έως 22.00, Σάββατοκαι Κυριακή 11.00 έως 14.00 και 18.00 έως 22.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή