Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/05)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη συμμετέχει μία ακόμη φορά στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με πλήρες πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο. Στις 09.00, 11.00 και 15.00 ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή. Από τις 11.00 έως τις 13.00 επιδείξεις στα εργαστήρια. Στις 13.30, διάλεξη του δρος Μάθιου Ντρατ με θέμα «Το εικαστικό κόσμημα στο γίγνεσθαι της ιστορίας της τέχνης». Από τις 16.00 έως τις 18.00 open day για προγράμματα νέων. Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη.

Το έργο «Τι να κάνουμε;» (φωτογραφία) του Νικολάι Τσερνισέφσκι ανεβάζει σε ελεύθερη θεατρική μεταφορά η Δήμητρα Κονδυλάκη σε σκηνοθεσία της Ελλης Παπακωνσταντίνου. Παίζουν οι: Δημήτρης Γεωργιάδης, Θεοδώρα Λούκας, Λάμπρος Πηγούνης, Σοφία Πριοβόλου, Βασίλης Σαφός. Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο στις 21.00, Πεσμαζόγλου 5.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι εικαστικοί Δημήτρης Ανυφαντάκης και Ιφιγένεια Σδούκου συνομιλούν με τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μέριμνας Ποντίων Κυριών, για την έκθεση «Παράλιες μνήμες», ενώ οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ δημιουργούν μια σπονδυλωτή ταινία με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1922 – Τέσσερις αφηγήσεις». Εγκαίνια: 18.00 έως 20.00. Βασ. Ολγας 107, Θεσσαλονίκη.

Το έργο «Τα ορφανά» του Ντένις Κέλι, που καταγράφει μια σειρά συγκρούσεων στους κόλπους μιας κατά τα άλλα φιλήσυχης οικογένειας, σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος στο Μικρό Γκλόρια. Παίζουν οι Ελένη Στεργίου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Ιπποκράτους 7, στις 21.15.

Η Νεφέλη Φασούλη και το κουιντέτο της –Λέανδρος Πασιάς στο πιάνο και στη σύνθεση, James Wylie στο σαξόφωνο, Ντίνoς Μάνος στο μπάσο και στα τύμπανα ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης– παρουσιάζουν μια βραδιά με τζαζ ήχους στο Mylos Club Thessaloniki. Ανδρέου Γεωργίου 56. Ωρα προέλευσης: 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή