Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (24/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (24/05)

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τραγουδοποιούς της γενιάς της, η Μαρία Παπαγεωργίου, θα εμφανιστεί απόψε στα «Μικρά Συμπόσια» στο Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας νταλικιέρης μεταφέρει παράνομα με το φορτηγό του μια γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τρανς. Το θεατρικό έργο «trans-port» της Ειρήνης Δερμιτζάκη είναι ένα από τα δύο έργα του Outreach Project που διακρίθηκαν από τις «Συνέργειες Πολιτισμού» και τον Κώστα Θεωνά στον Πολυχώρο Vault, και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Παίζουν οι: Σωτήρης Δούβρης, Kassandra El Najjar. Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Τετάρτη – Πέμπτη, 21.00.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών της Rolex διοργανώνεται δημόσια συζήτηση για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η μυθιστορηματική γραφή η οποία διατρέχει τα σύνορα και τις γλώσσες. Θα συζητήσουν ο Βούλγαρος συγγραφέας και υπότροφος Λογοτεχνίας της Rolex Miroslav Penkov και ο μεταφραστής του στα ελληνικά Ακης Παπαντώνης. Θα υπάρχει διαθέσιμη ελληνική μετάφραση. Πύργος Βιβλίων στις 19.00 μέχρι τις 22.00, ΚΠΙΣΝ.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τραγουδοποιούς της γενιάς της, η Μαρία Παπαγεωργίου (φωτογραφία), θα εμφανιστεί απόψε στα «Μικρά Συμπόσια» στο Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού. Στο πρώτο μέρος θα συνομιλήσει με τον φιλόλογο-ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό-ποιητή Δημήτρη Λέντζο, ενώ στο δεύτερο μέρος με την κιθάρα της θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια. Είσοδος ελεύθερη. Στις 21.00, Διδότου 3, Κολωνάκι.

Με έμπνευση από τη φετινή θεματική του Athens Pride «Το πολύχρωμο μωσαϊκό της LGBTQI+ κοινότητας» δημιουργήθηκε η ομώνυμη πολυσυλλεκτική ομαδική καλλιτεχνική έκθεση. Συμμετέχουν: Ανθή Κωστοπούλου, Δημήτρης Γκέλμπουρας, Δημοσθένης Γλένης, Ζώης Γέρος, Ντέμα Καϊλόγλου (stipressa), Πανδώρα Καρτσωνάκη. Επιμέλεια παρουσίασης: Ανδρέας Γεωργιάδης. The Project Gallery, Νορμανού 3, Τρίτη – Παρασκευή 13.00-21.00, Σάββατο 12.00-20.00.

Το βιβλίο «Η Ειρήνη του Αριστοφάνη. Μια μουσική κωμωδία σε λιμπρέτο Δημοσθένη Παπαμάρκου και σύνθεση Νίκου Κυπουργού» θα παρουσιαστεί στο Public Cafe του Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Κυπουργός, συνθέτης, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, κριτικός και ιστορικός μουσικής, Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή